Zalety zielonych koktajli

Jeśli chodzi o zielone koktajle to na pewno ich dużą zaletą będzie to, że znajduje się w składzie między innymi chlorofil. Tym samym będzie on pozytywnie działał jako skuteczne oczyszczenie układu pokarmowego oraz wydalniczego. W ten sposób dochodzić będzie do oczyszczenia krwi, płynów i limfy. Ciało oczyszczone jest sprawne i na pewno dużo lepiej będzie funkcjonować. Zielone warzywa są naturalnym źródłem wielu cennych witamin oraz mikroelementów. Kolor zielony w przypadku warzyw to znak, że w składzie znajduje się chlorofil określony również jako krew roślin. Jeśli będzie się spożywać takie warzywa to dostarczyć można do organizmu duże ilości magnezu oraz żelaza.

Magnez na pewno będzie dbał o układ nerwowy, żelazo sprzyja krwiotwórczości. Naturalny zielony barwnik usuwa z naszego organizmu toksyny i działa skutecznie w walce z bakteriami. W zielonych liściach znajduje się także dużo kwasu foliowego a więc witaminy B9, która jest bardzo ważna przy dobrym funkcjonowaniu układu nerwowego, pokarmowego oraz krwionośnego. To niezwykle ważna witamina, która będzie sprzyjała dobremu rozwojowi układu nerwowego u płodów. Dzięki niej zapobiega się zniekształceniom cewy nerwowej u dziecka, które się rozwija w łonie matki. Kwas foliowy będzie także ważny dla Panów, ponieważ odpowiada on za jakość nasienia.

Może powodować również lepsze przyswajanie żelaza. Picie dziennie dwóch czy trzech szklanek takiego zielonego koktajlu to zawsze idealne rozwiązanie, które sprawi, że spożyjemy taką ilość zieleniny, której w normalnej formie nie bylibyśmy w stanie przyjąć. Chlorofil zawarty w zielonych koktajlach: - wpływa na naszą krew - usuwa toksyny - oczyszcza wątrobę - łagodzi problemy z nadmiarem cukru - poprawi wydzielanie mleka u matek karmiących - usuwa lub ogranicza zapach ciała - poprawia oczyszczenie naturalne nosa - poprawia problemy z żylakami - oczyszcza jelita - zmniejsza objawy astmy - likwiduje bakterie w ranach - wzmacnia układ naczyniowy - zmniejsza ból przy stanach zapalnych.

12 lutego 2016

Hubert Budzich

Pracownik naukowy, testujący maszyny do blendowania oraz ich wpływ na jakość otrzymywanego produktu.